Den pelset fransk bulldog


Ja hvordan kom vi på den ide 😂 

som eksteriør dommer gennem mange år, har der været en del sjove franske jeg overhovedet ikke kunne forholde mig til, jeg har set de fluffy gennem rigtig mange år, og altid gået uden om, men det ændrede sig da jeg selv fik en fluffy fra to helt alm korthåret fransk bulldogs, straks jeg fik taget DNA på alle mine franske, og måtte erkende jeg jo havde genet i mine smukke hunde, charmen vandt ind på os❤️ hold nu op de er jo helt fantastik nuttet også.

mange kalder dem blaninger, ja alle race hunde nedstammer fra blaninger, og bliver kaldt race rene når resultatet er ensarte, der findes også rotwiler i langhåret, så fænomenet er slet ikke så ukendt aligevel. 
 

gennem mine 30 år som opdrætter, har jeg lært, at lade vær at tænke over hvad andre siger, da jeg fik min første franske bulldog, valgte jeg netop typen med lidt næse, dengang var de helt flade, folk svinede mig til og grinede, det var ikke franske bulldogs, men hvad er det vi ønsker idag 30 år sener ?. Vi ønsker en fransk bulldog der er sund og kan løbe og lege, det har altid været vores mål, så jeg har det simpelhen sådanne at om den franske har længer pels eller ej, så er målet det samme, og skulle de vise sig at komme ud af en blanding flere generation tilbage, så er det nok ikke den store skade for den franske bulldog.

mit opdræt handler om hvad vi ønsker at have, ligesom andre ønsker at have Maltipoo eller andet, der er plads til os alle, og godt vi ikke er ens, jeg er glad for jeg er selvstændig i mine tanker og meninger, når jeg tager et kik på bulldog klubben under Dkk, så er jeg taknemlig over jeg ikke bare fulgte strømmen for 30 år siden, et kik på deres champions som jo er toppe i klubben, nej tak, de er jo fuldstændig flade i deres næser, men man behøver ikke overdrive så de liner en halv gravhund eller labrador. 
jeg syntes en stamtavle er vigtig, så der ikke sker indeavl, 

Hvad er en stamtavle ? Ligemeget hvor man har en stamtavle fra, lige meget hvilken klub, så er den konkrete information i stamtavler den samme, lige meget hvilken klub, en klub er kun et logo. 
mange himler op om der skal være restrikoner i en klub for at kunne stamføre, jeg syntes det er skræmmende, at det er nødvendigt, det viser at rigtig mange opdrætter mangler etik og respekt for deres race, en opdrætter med kærlighed og respekt for sin race, sundhedsundersøger altid forældre hunde inden avl. 
de fluffy ud fra danske klubber uønske og anses som en fejl, på lige fod med det Merle mønster vi også ser hos de franske, i udlandet er den mere respekteret, lige som den Merle franske bulldog. Hvis vi alle kun lever efter fci standarten, så findes vores skønne franske kun i brinten, Fawn, og broget. det er gældende for alle racer, den Fawn var også uønske i Dkk for mange år siden!  Det betyder jo ikke den var dårlig eller syg😉

som man nu kan se hos dkk, er de ramlet i problemer med sundheden, og byder derfor alle franske bulldogs med en boas 0 velkommen, ja også blå, lilla, alle både os med andre tavler, men sandelig også tavleløse hunde kan indføres i dkk, jeg ser det som positivt, de rækker ud efter alle os der ikke er i dkk, mange af os har altid opdrætte efter sundhed, og ikke kun udsene og standart.